Ga op tijd naar de schoenmaker!

Wil je alles weten over het onderhouden van je schoenen en wat een schoenmaker allemaal kan? Lees dan de schoenen blog bij Allesoverschoenen!
Schoenenmaker bij Allesoverschoenen.nl

Het onderhouden van je schoenen is erg belangrijk. En zeker nu het slechtere weer er aan komt! Schoenen kan je op verschillende manieren onderhouden en ook behandelen. In deze schoenen blog lees je alles over het onderhouden van je schoenen en dat je op tijd naar de schoenmaker moet gaan! Onderhoud zorgt voor een langere levensduur van jou favoriete paar schoenen!

Wat kan een schoenmaker?

Schoenmakerij is echt vakwerk. Een goede schoenmaker kan bijna elke schoen weer op knappen zodat ze weer even vooruit kunnen. Uiteraard alleen de schoenen die niet helemaal door en door versleten zijn. Ga daarom dan ook op tijd naar de schoenmaker! Naast kleine klusjes zoals het lijmen van de zolen of het leer dat los gelaten is kan een schoenmaker veel en veel meer. Gooi dus niet zomaar je paar schoenen weg en laat je altijd even goed adviseren! De meest voorkomende reparaties voor een schoenmaker zet ik voor jou op een rij:

  • De hakken van je schoenen vernieuwen. Dit kan met een profiel of zonder een profiel gedaan worden.
  • De zolen vervangen van je schoenen. Dit kan in rubber of leer gedaan worden. Combinatie is ook mogelijk.
  • Diverse stik werkzaamheden
  • Boven materiaal laten op knappen. Denk hierbij aan het poetsen of een kleur terug krijgen van je schoenen
  • Nieuwe rits in een schoen of laars zetten.

Wanneer een schoen het nog waard is, is het zeker de moeite waard om eens langs de schoenenmaker te gaan. Enige dat belangrijk is, ga op tijd naar de schoenmaker! Wanneer de schoenen te ver doorgesleten zijn of totaal niet onderhouden zijn, is het een stuk lastiger om dit nog in orde te maken.

Het onderhouden van je schoenen

Bij iedere goede schoenenwinkel word er altijd geadviseerd om je schoenen te onderhouden. Ga op tijd naar de schoenmaker!Dit is niet voor niets! Onderhoud bepaald voor een groot gedeelte de levensduur van jou schoenen. Met een klein beetje onderhoud kan je veel langer plezier hebben van jou favoriete paar schoenen. Ik zet de belangrijkste punten van het onderhouden van je schoenen op een rij:

  • Bij het aankopen van je schoenen, spray de schoenen in met een protector.
  • Blijf de schoenen geregeld inspuiten met een protector. ( elke 3 weken )
  • Poets of wax je schoenen eens in de zoveel tijd in om het leer te onderhouden.
  • Houd je zolen en hakken in de gaten, zodat je dit op tijd kunt laten vernieuwen.
Bama protector
Shop direct: Protector

Het onderhouden van je zorgt ervoor dat je een stuk langer met je schoenen kunt doen. Naast het onderhouden is het van belang dat je niet elke dag dezelfde schoenen draagt. Het klinkt gek, maar wij hebben rust nodig en dat heeft een schoen ook. Iedere voet transpireert en dit gaat in het materiaal van de schoenen zitten. Wanneer jij je schoenen uit trekt, heeft dit 24 uur de tijd nodig om te kunnen drogen en weer in vorm te kunnen komen. Draag daarom twee paar schoenen tegen elkaar weg. Zo zorg je ervoor dat je een stuk langer met alle twee de paren schoenen doet.

Leren mooi houden

Bama Wax cream
 Shop direct: Bama Wax cream

Voor sommige mensen blijft het een lastig verhaal om leren schoenen mooi te houden. Het is belangrijk om te weten wat je precies kunt doen, bij welk leersoort. In de blog: Suede schoenen onderhouden: hoe doe ik dat? vertel ik je alles over het onderhouden van suéde schoenen.

Wil je weten hoe je leren schoenen kunt onderhouden. Lees dan de blog: Leren schoenen onderhouden doe je zo!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts