Hanwag wandelschoenen

Een paar goede stappers zorgt voor meer plezier tijdens het wandelen. Ik ga je alles vertellen over het fijne merk: Hanwag wandelschoenen.

Wandelen is nog nooit zo populair geweest als op dit moment. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de pandemie en het vele thuiswerken. Wandelen is één van de weinige sporten die je kunt blijven doen en ook nog eens wanneer jij dat wilt. Het is zelfs heel erg goed om tussen het werken door een korte wandeling te maken. Uiteraard is het wel belangrijk om op goede wandelschoenen te lopen. Ik ga je daarom alles vertellen over het merk Hanwag wandelschoenen. Één van de betere merken op het gebied van wandelschoenen.

Is Hanwag een goed merk?

Hanwag wandelschoenen bij Allesoverschoenen.nlEr zijn uiteraard meerdere merken die goede wandelschoenen maken. Het wandelschoenen merk Hanwag is daar één van. Wil je een paar goede wandelschoenen, dan zit je bij het merk Hanwag wandelschoenen dus helemaal goed.

Hanwag wandelschoenen maakt gebruikt van alleen de beste materialen waardoor dit de juiste stevigheid en comfort bied. Daarnaast is er ook een ruim assortiment aan Gore-Tex schoenen. Dit zijn waterdichte wandelschoenen die wel goed ademend zijn.

Waar worden Hanwag wandelschoenen gemaakt?

Het merk is begonnen in een kleine werkplaats in het rustige en kleine plaatsje Vierkirchen, ten noordwesten van Munchen. Hier is Hanwag gegroeid tot één van de grotere merken dat actief is in de wandelsport.

Hoe vallen Hanwag wandelschoenen qua maat?

Alles over Hanwag wandelschoenenHet is gebruikelijk om één maat groter te bestellen dan dat je normale schoenmaat is. Dit komt omdat de voeten warmer worden dan normaal en omdat je meer afwikkelt dan als je normaal loopt. De tenen hebben hierdoor meer ruimte nodig aan de voorzijde.

Wanneer wij wandelschoenen aanmeten, willen wij één tot anderhalve centimeter aan lege ruimte bij de tenen vrij hebben. Dit klinkt veel, maar is zeker nodig als je geen last van je tenen wilt hebben. Bij langere wandelingen van boven de 25 kilometer adviseren wij minimaal 1,5 centimeter over te houden.

Is het mogelijk om Hanwag wandelschoenen te verzolen?

Hanwag wandelschoenen verzolenZolang je op tijd bent is dit mogelijk. Bij ieder model dat Hanwag in de collectie heeft is het mogelijk om de hakken, zolen of heel het onderwerk te vernieuwen bij een schoenmaken. Ook kan het via Hanwag zelf. Reken dan wel op een stuk hogere prijs omdat dit de originele zolen betreft.

De prijs van de originele zolen (heel nieuw onderwerk, hakken + zolen) is ongeveer €120,- euro. Laat je dit bij een goede schoenmaker doen dan ben je iets meer dan de helft kwijt. Gemiddelde prijs voor een paar hakken met profiel is €25,- euro en een paar wandelzolen (voorkant van de zool) kost gemiddeld €40,- euro tot €45,- euro.

Ga dus op tijd naar de schoenmaker! Samen met het onderhouden van het bovenwerk van de wandelschoenen, bepaalt het de levensduur van jouw schoenen. Hoe beter je de wandelschoenen onderhoud, hoe langer ze mee gaan!

Wat kun je verwachten van de Hanwag collectie?

Op het moment van schrijven is wandelen nog nooit zo populair geweest. Hierdoor is er een productie tekort. Door de enorme vraag en een kleiner aanbod vanwege corona maatregelen, grondstoffen te kort en corona uitbraken zijn er weinig vernieuwing die de merken op dit moment doorvoeren.

Dit wil niet zeggen dat de collectie opeens heel klein geworden is, zeker niet! De collectie blijft net zo groot, maar het aantal nieuwe kleuren is wat beperkter. Nog steeds kun je heel goed slagen voor hoge wandelschoenen, lage wandelschoenen of zelfs voor wandelschoenen die speciaal geschikt zijn voor een Hallux Valgus. Dit type wandelschoen heet de Banks.

Hanwag schoenen Gore-Tex

De Hanwag schoenen kun je herkennen aan GTX in de naam. Dit staat voor Gore-Tex. Een wandelschoen die Gore-Tex gevoerd is is 100% waterdicht en winddicht. De schoenen blijven wel goed doorademen.

Wandelschoenen onderhouden

Wandelschoenen onderhouden Hanwag
Shop direct: Onderhoudsproduct

Zoals eerder aangegeven, het onderhouden van je wandelschoenen bepaalt de levensduur van je schoenen. Het zou toch zonde zijn dat je een paar goede wandelschoenen van €200,- euro hebt en je er veel korter mee doet, dan zou kunnen!

In een eerder geschreven blog lees je alles over het onderhouden van je wandelschoenen. Wil je dit lezen? klik dan hier.

Voor jou alvast een onderhoudsproduct die je nodig kunt hebben bij het onderhouden van je wandelschoenen.

Hanwag wandelschoenen Sale

Helaas gebeurd het niet vaak dat je een paar wandelschoenen met korting treft. Dit heeft alles te maken met de grote vraag en de moeilijkheden met het produceren. Grondstoffen te kort etc. Als je een beetje mazzel hebt, kun je bij verschillende webshops op de sale pagina een paar Hanwag wandelschoenen scoren met een leuke korting.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts