Hoe vallen Xsensible schoenen? (maattabel Xsensible)

Het merk Xsensible heeft niet alleen lengte maten, maar ook wijdte maten.
Hoe vallen Xsensible schoenen

Het grote succes met de Xsensible stretchwalker schoenen zorgt voor veel vragen betreft Xsensible. Onder aan deze pagina vindt je diverse blogs waar ik van alles vertel over het merk Xsensible. Bij Allesoverschoenen.nl lees je letterlijk alles over Xsensible. In dit artikel ga ik dieper in op de maatvoering van het merk. Hoe vallen Xsensible schoenen en wat houdt de GX en HX maat in? Je leest het hier!

Wat betekent wijdte GX bij Xsensible schoenen?

Diverse comfort- schoenenmerken werken met verschillende wijdte maten. Zo ook het merk Xsensible. De wijdte maten worden meestal aangeduid in letters.

  • E – Extra smalle pasvorm
  • G – Smalle normale pasvorm
  • H – Brede normale pasvorm
  • K – Extra brede pasvorm

Xsensible gebruikt naast de letters zoals een G wijdte ook de letter X. Zo zie je bij de meeste schoenen GX of HX wijdte staan. De X staat voor het unieke stretchleer dat gebruikt wordt. Wijdte GX betekent dus een schoen die een smalle normale pasvorm heeft met stretchleer. Het stretchleer zorgt altijd voor meer ruimte omdat het materiaal mee rekt.

Wat betekent wijdte HX bij Xsensible schoenen?

Bij het grootste gedeelte van de Xsensible stretchwalker collectie zie je de letters HX staan. Dit is de meest verkochte wijdte maat. Zoals ik bij het kopje GX wijdte vertelde, heeft het merk diverse wijdte maten.

De H wijdte staat voor een brede normale pasvorm. Dit zijn schoenen die net iets meer ruimte geven bij de tenen. De X staat voor het unieke stretchleer waar Xsensible als enige merk patent op heeft. Het stretchleer is een rekbaar materiaal waardoor de schoenen meer ruimte geven en naadloos aan de binnenkant zijn.

Door het stretchleer zijn de Xsensible schoenen ideaal voor verschillende knobbels op de tenen zoals bij een Hallux Valgus of hamerteen.

Xsensible Golden Gate Men – Next Generation

Hoe vallen Xsensible schoenen?

Je bent overtuigt en wilt een paar Xsensible schoenen kopen? Dan rest je nog één vraag: Hoe vallen Xsensible schoenen.

Over het algemeen vallen Xsensible schoenen normaal qua schoenmaat. Maar wat is normaal? In vergelijk met wat of welk merk? In een eerder geschreven artikel leg ik precies uit hoe je dit het beste kunt opmeten om nooit meer de verkeerde schoenmaat te bestellen! Bekijk hier het artikel: ‘Hoe vallen schoenen qua schoenmaat‘.

De schoenen van Xsensible voelen wat ruimer aan door het stretchmateriaal. Dit heeft niks met de lengte of breedte te maken. Dit heeft puur met het materiaal van de schoenen te maken. Hierdoor kan je wel met een wat vollere voet, gemakkelijk in deze schoenen omdat het mee rekt.

Roy: ‘Zelf draag ik mijn normale schoenmaat die ik bij andere merken zoals Floris van Bommel ook draag. Je kunt dus het beste je normale schoenmaat aanhouden. Let wel op de wijdte maten van de Xsensible schoenen’.

Bekijk hier de gehele Xsensible schoenen collectie

Maattabel Xsensible dames en heren

Om de juiste maat te bepalen is het belangrijk om te weten hoe Xsensible qua maat uitvalt. Hieronder heb ik twee maattabellen gemaakt om zo goed mogelijk de maten aan te geven.

Dames maattabel Xsensible

Europese maat (dames)UK maat (dames)Lengte in mm
352.5233
363.5240
374.5247
385253
396260
406.5267
417273
428280
439287
4410293
Dames Xsensible maattabel

Heren maattabel Xsenbile

Europese maat (heren)UK maat (heren)Lengte in mm
396263
406.5267
417273
428280
439287
4410293
4510.5300
4611307
4712313
4813320
4914327
Heren Xsensible maattabel

Veel gestelde vragen over Xsensible stretchwalker

Zijn Xsensible stretchwalker schoenen goed voor je?

Ja! De schoenen worden veel gebruikt door mensen die een staand beroep hebben of veel lopen. Ook voor verschillende voetklachten zijn het de ideale schoenen.

Waar zijn Xsensible schoenen te koop?

Alleen bij de betere schoenenwinkels die comfort- schoenen verkopen. De Xsensible Next Generation (Golden Gate) collectie vindt je alleen bij winkels die veel met het merk samenwerken.

Lees ook de andere artikelen over Xsensible bij Allesoverschoenen.nl

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts