Wandelschoenen voor moeilijke voeten

Voetklachten? Wandelen is mogelijk! Ik ga je alles vertellen over welke wandelschoenen voor moeilijke voeten geschikt zijn.

Als je wat moeilijkere voeten hebt, denk je misschien niet direct aan wandel. Wel is wandelen goed voor je lichaam en ook voor de voeten. Het is belangrijk om eerst te kijken, of en waarom je eventueel moeilijke voeten hebt. Ik ga je alles vertellen over welke wandelschoenen er allemaal zijn en welke wandelschoenen voor moeilijke voeten geschikt zijn!

Wat zijn moeilijke voeten?

Wandelschoenen voor moeilijke voeten Hallux ValgusVaak word er al snel geroepen, ik heb moeilijke voeten! Soms is dit helemaal niet het geval. Als je bij een betere schoenenwinkel terecht komt, wordt er over het algemeen goed gekeken naar de voeten. De mensen met kennis en ervaring over voeten kijken een stuk minder snel op dan dat wij zelf doen. Je kan dus zelf denken dat je hele lastige voeten hebt, maar wellicht valt dit wel heel erg mee.

Mijn advies is dan ook om je eerst te laten adviseren door een podoloog of podotherapeut. Als je hier bent geweest weet je direct een heel stuk meer! 

Het kan lastig zijn om met bepaalde voetklachten toch lekker te kunnen wandelen. Op onze voetklachten pagina licht ik diverse voetklachten toe. Ook vertel ik je hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Denk hierbij aan hielspoor klachten of aan knobbels op de tenen. (hallux Valgus)

Wandelschoenen voor moeilijke voeten

Advies over wandelschoenen voor moeilijke voetenSinds de pandemie is wandelen nog nooit zo populair geweest als nu. Wandelen is goed voor je, niet heel blessure gevoelig en je kunt het doen wanneer jij dat wilt. In grote lijnen ga ik je eerst vertellen wat voor wandelschoenen er allemaal zijn en welke het beste geschikt zijn voor wat moeilijkere voeten.

Wandelschoenen zijn onderverdeelt in categorieën.

 • Categorie A (licht gewicht wandelschoenen)
 • Categorie B (wat zwaardere wandelschoenen die geschikt zijn voor licht gebergte/gebergte)
 • Categorie C (stugge en zwarte wandelschoenen geschikt voor bergen)
 • Categorie D (stugge en zware wandelschoenen geschikt voor stijlen bergen)

Als je wat lastigere voeten hebt, is het vaak fijner om te beginnen met lichtgewicht wandelschoenen. Dit zijn schoenen die geschikt zijn voor in Nederland. De schoenen worden gebruikt op vlakke ondergronden en kleine gebergte.

Populaire lichtgewicht wandelschoenen

Wanneer je moeilijke voeten hebt, is het belangrijk om op goede wandelschoenen te lopen. Mijn advies zou dan ook zijn om te kiezen voor het merk Lowa of Meindl. Dit zijn de twee beste wandelschoenmerken. Van beide merken zet ik de meest populaire lichtgewicht wandelschoenen voor moeilijke voeten op een rij.

Lowa wandelschoenen voor moeilijke voeten.

Het merk Lowa is misschien wel het grootste wandelmerk dat er is. Daarnaast is Lowa ook de hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse en straalt het dus ook echt kwaliteit uit. Het assortiment van het merk Lowa is dan ook erg groot. Ook is er een ruim aanbod aan wandelschoenen voor moeilijke voeten. De meeste populaire lichtgewicht wandelschoenen zijn:

 • Lowa Innox
  Bekijk aanbod: Lowa Innox wandelschoenen

  De Lowa Innox pro is een lichtgewicht wandelschoen zonder stiksels of naden aan de voorzijde. Bij knobbels op de tenen een hele fijne schoen. De schoenen vallen normaal tot smal. De schoenen zijn dus wat minder geschikt voor een bredere voet.

  Wij adviseren altijd om één maat groter te bestellen dan dat je normale schoenmaat is. Dit komt omdat de voeten warmer worden tijdens het wandelen en opzetten. Hiervoor willen wij extra ruimte bij de tenen. Loop je meer dan 25KM dan kun je zelfs 1.5 maat groter bestellen dan je huidige schoenmaat.

 • Lowa Renegade GTX mid
  Lowa Renegade GtX mid wandelschoenen voor moeilijke voeten
  Bekijk aanbod: Lowa Renegade GTX mid
  De meest verkochte wandelschoen in Nederland. Dat is de Lowa Renegade GTX mid. Het model Renegade is een schoen die valt onder de categorie A- A/B. Hierdoor is de schoen geschikt voor in Nederland, maar ook voor licht gebergte. 

  De Lowa Renegade GTX mid is in verschillende breedte maten te verkrijgen. Hierdoor kun je voor iedere voet wel een geschikt Renegade vinden. Daarnaast loopt het model van dames naar heren door. Heb je dus als dame een iets vollere voet, kies dan het heren model. De heren variant valt net wat breder uit. 

  De Lowa Renegade GTX mid is een comfortabele wandelschoen die geschikt is voor de meeste voeten. Omdat het de meest verkochte wandelschoen van Lowa is, is het model in heel wat kleuren verkrijgbaar. Ieder seizoen komen er wel nieuwe kleuren uit. 

Meindl wandelschoenen voor moeilijke voeten.

Net als het merk Lowa is Meindl één van de marktleiders op het gebied van wandelschoenen. Het Duitse merk Meindl is al jaren lang actief in de wandelsport en brengt alleen maar kwaliteit met zich mee. Ieder seizoen komt het merk met sterke vernieuwingen. De uitgebreide collectie van Meindl zorgt ervoor dat er voor elke wandelaar wel een geschikte schoen te vinden is. Voor jou de twee meest populaire wandelschoenen voor moeilijke voeten op een rij.

Meindl Journey wandelschoenen voor moelijke voeten
Bekijk aanbod: Meind Journey wandelschoenen
 • Meindl Journey GTX
  Het model Journey springt er toch wel bovenuit als het gaat om wandelschoenen voor moeilijke voeten. De Journey is namelijk een model die extra teenhoogte en teenbreedte geeft. 

  Je krijgt dus net wat meer ruimte bij de tenen. Dit kan ideaal zijn voor knobbels op de tenen of een hallux valgus. Daarnaast zit in de voorvoet een afwikkelplaat. Die zorgt voor minder voorvoet- belasting. Je maakt een rollende beweging door de schoenen en belast hierdoor je voeten een stuk minder snel! 

  De Meindl Journey is verkrijgbaar in een lage en een hogere variant. Daarnaast is het model in een dames kleur en in een heren kleur te verkrijgen. 
 • Meindl Philadelphia GTX

  Meindl Philadelphia wandelschoenen voor moeilijke voeten
  Shop direct: Meindl Philadelphia

  Dit is eigenlijk de tegenhanger van het model Journey, het model wat hiervoor benoemd is. 

  Net als dat model geeft ook dit model extra ruimte bij de tenen in zowel de lengte als breedte. Ook hier zit de benoemde afwikkelplaat in voor minder druk bij de voorvoet. Gene met snel vermoeiende voeten, of branderige voorvoeten kunnen ideaal op deze schoenen lopen. 

  Een verschil is dat dit model alleen geschikt is voor heren en gemaakt is met een leren bovenwerk. Uiteraard voor een dame met een wat vollere voet is de schoen wel geschikt. Het model valt namelijk net wat breder dan gemiddeld. 

Wat kun je doen tegen pijnlijke voeten tijdens het wandelen?

Hielspoor element voor moeilijke voeten
Bekijk aanbod: hielspoor elementen

Voetproblemen tijdens het wandelen zijn erg vervelend. De meest voorkomende voetklachten zijn hielspoor en knobbels op de tenen. Als je de juiste schoenen koopt, kun je met knobbels op de tenen prima wandelen. Hielspoor is een wat lastigere kwaal. Dit kan gevoelig blijven tot dat het helemaal hersteld is. 

Neem je rust en loop een wat kortere afstand dan normaal. Loop met hielkussentjes om de hak te ontlasten. 

Heeft een hulp element geen zin met de voetklachten die je hebt? Ga dan naar een podoloog om een voetscan te maken. Uiteraard kun je altijd je vragen stellen. Wij helpen je graag verder! 

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts