Welke schoenen na heupoperatie?

Heb jij een nieuwe kunstheup? En dus een heupoperatie ondergaan? In dit artikel vertel ik welke schoenen na heupoperatie goed voor je zijn.
Welke schoenen na heupoperatie bij Allesoverschoenen.nl

Een heup operatie is nodig als de pijn in de heup ondragelijk is. In dit geval krijg je een heupprothese. Ook wel een kunstheup genoemd. Na de operatie is het van belang om rustig aan te doen en langzaam weer het lopen op te bouwen. Dit kan natuurlijk alleen op goede schoenen die geschikt zijn voor na de operatie. In dit artikel vertel ik welke schoenen na heupoperatie geschikt zijn en waar je op kunt letten bij het aanschaffen van de schoenen.

Welke schoenen na heupoperatie?

Welke schoenen na heupoperatie
Bekijk aanbod: Gijs schoenen

De heupoperatie is achter de rug en dus ga je op zoek naar een paar goede schoenen. Bij het aanschaffen van goede schoenen voor na je heupoperatie is het belangrijk om te kijken naar stevige en stabiele schoenen. Daarnaast is demping ook erg belangrijk. Ik ga het je uitleggen:

  • De juiste stevigheid zorgt voor veel meer rust aan de voeten. Ook zorgt de stevigheid van de schoenen voor een betere houding.
  • Een schoen met een wat bredere loopzool zorgt voor meer stabiliteit. Stabiliteit is nodig voor na een heupoperatie. Je wilt niet dat je kan zwikken of letterlijk naast je schoenen kunt lopen.
  • Goede schoenen met demping zorgen voor ontlasting van je gewrichten. Als het dus gaat om welke schoenen na heupoperatie? Dan is demping toch wel noodzakelijk.

Mijn advies zou zijn om te kijken bij de volgende schoenmerken:

Het is belangrijk om te kijken naar stevige, stabiele en dempende schoenen. Bij alle vier deze merken vind je hier een ruim aanbod in. Bij het merk Gijs schoenen vind je ook geklede nette heren schoenen(punt schoenen). Dit soort schoenen vallen niet onder de comfortabele stabiele schoenen die nodig zijn na een heupoperatie.

TIP: Omdat je niet heel makkelijk meer bij je voeten kunt kopen, adviseer ik schoenen met een ruime instap. Het meest ideale is een veterschoen met een rits, waardoor je alleen de rits hoeft te gebruiken. Ook instappers zijn makkelijk voor bij een heupoperatie. Dit geeft uiteraard wel wat minder stevigheid als een veterschoen. 

Wanneer lopen na heupoperatie?

Beweging is goed voor de gewrichten en voor de spieren. Ook bij een heupoperatie is het belangrijk om te blijven bewegen. Uiteraard wel met ondersteuning van krukken. En natuurlijk niet te veel in één keer. Lopen kun je al vrijwel meteen, maar wel voorzichtig. De eerste zes weken loop je met krukken en daarna kan je langzaam zonder proberen. Doe dit uiteraard wel op goede schoenen. Welke schoenen na heupoperatie goed zijn, heb je net gelezen.

Welke schoenen bij voetklachten of operaties?

Het is belangrijk om te weten welke schoenen je kunt dragen na een operatie of bij voetklachten. Welke schoenen na heupoperatie, heb je net gelezen.

Hieronder staan een aantal eerder geschreven blogs over andere voetklachten en operaties. Je kunt hier gemakkelijk lezen welke schoenen bij welke klacht horen. Mocht je zelf nog tips hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag! Ook jouw ervaringen tellen mee.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Mijn vader heeft al jarenlang last van zijn heup. Binnenkort wordt hij geopereerd en krijgt hij een nieuwe heup. De dokter die hem onder behandeling heeft benadrukte het belang van revalideren na een operatie. We gaan hier zeker in investeren. Het is in ieder geval goed om te weten dat we ook in stevige schoenen moeten investeren, om het herstel te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts