Alles over: Goede sandalen voor platvoeten

Goede sandalen voor platvoeten

Krijgen jullie ook al zo’n zin in het mooiere weer? Ik wel! In de winkels zie ik al steeds meer nieuwe collectie voorbij komen en vaak is dat het voorteken van de sandalen periode. Laat het lekkere weer maar komen! Toch is het voor verschillende voettypes niet altijd even makkelijk om goede sandalen te vinden. In deze blog vertel ik je alles over, goede sandalen voor platvoeten.

Wat zijn goede sandalen?

Durea sandalen goed voor platvoeten
Bekijk collectie: Durea

Er zijn heel wat sandalen te verkrijgen. Maar lang niet allemaal zijn goed voor de voeten. Bij het kopen van goede sandalen kun je op verschillende punten letten. Dit zijn de kenmerken van een goede sandaal:

 • Ondersteuning: Goede sandalen voor platvoeten, moeten een  goede ondersteuning onder de voetholte hebben. Voor iedere voet is het van belang dat je een ondersteuning vanuit de zool krijgt. Dit zorgt voor minder snel vermoeiende voeten en het doorzakken van de voeten.
 • Afwikkeling: Een sandaal moet niet te flexibel zijn. Alleen bij de voorvoet mag er wat flexibiliteit in zitten. De juiste afwikkeling zorgt voor minder druk bij de voorvoet en minder snel vermoeiende voeten.
 • Verstelbaar: Advies is altijd om sandalen te kopen die verstelbaar zijn. Door een klittenband of bandje die je kunt aantrekken krijg je altijd meer stevigheid. Zeker als het gaat om goede sandalen voor platvoeten is het aan kunnen trekken van een bandje belangrijk.
 • Hielversteviging: In sommige sandalen zit ook een dichte hiel. Dit zijn de meest stevige sandalen voor de voeten. Wil jij een sandaal met een dichte hiel kopen? Let er dan wel op dat de hiel een kunststof versteviging heeft die niet zomaar buigt.
 • Uitneembaar voetbed: Niet voor iedereen is dit van belang. Maar er zijn ook sandalen die geschikt zijn voor steunzolen. In dit geval kun je je eigen steunzool erin plaatsen. Dit is voor een platvoet alleen maar goed!

Welke merken verkopen goede sandalen voor platvoeten?

FitFlop sandalen voor platvoeten
Bekijk aanbod: FitFlop collectie

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat merken die goede sandalen maken. En nee, ze zijn niet allemaal zo saai als vroeger. Voorheen zag je dat de comfort- schoenenmerken die dit maakten, alleen maar degelijke saaie modellen maakten. Dit is al lang niet meer zo! Voor jou een aantal goede merken op een rij:

 • Durea sandalen: Het merk Durea heeft een ruim aanbod aan sandalen in het assortiment. Je vind modellen met een dichte hiel en ook zonder dichte hiel. Ieder model heeft de juiste ondersteuning dat nodig is. Ook zijn de sandalen gemaakt met een los voetbed. Je kunt dit je eigen steunzool erin plaatsen. De Durea sandalen zijn geschikt voor platvoeten.
 • Xsensible sandalen: Xsensible heeft een flinke opmars gemaakt met de Xsensible stretchwalker schoenen. Hier zijn ook sandalen van. Het biedt de juiste ondersteuning en heeft een unieke afwikkeling in de zool. De Xsensible sandalen zijn geschikt voor platvoeten.
 • FinnComfort sandalen: Ieder model dat FinnComfort in de collectie heeft, heeft een kurken en ondersteunend voetbed. Het kurk geeft stevigheid en demping. Je vind bij FinnComfort sandalen met een dichte hiel en een open hiel in het assortiment. De modellen van allemaal wat breder uit.
 • FitFlop sandalen: FitFlop is uniek in zijn zool. Een zool die uit drie hardheden gesneden is, zorgt voor ondersteuning en demping. De sandalen zijn niet geschikt voor een eigen steunzool. De FitFlop sandalen zijn wel geschikt voor platvoeten. Dit is wel afhankelijk hoe plat de voeten zijn.

Kunnen steunzolen in sandalen?

Niet bij allemaal. Helaas zijn er heel wat leuke sandalen niet geschikt voor een eigen steunzool. Bij de bovengenoemde merken: Durea, Xsensible en FinnComfort zijn de sandalen wel geschikt voor steunzolen.

Wil je een paar sandalen online kopen die geschikt zijn voor eigen steunzolen? Let er dan op dat je in de omschrijving van het artikel er bij ziet staan dat er een losvoetbed in zit.

Welke slippers bij platvoeten?

Goede slippers voor platvoeten
Bekijk collectie: FinnComfort slippers

Het dragen van slippers is altijd wat lastiger wanneer je platvoeten hebt. De meeste slippers zijn namelijk plat en niet ondersteunend. Het licht er een beetje aan wat voor slippers je zoekt. Gaat het om een comfortabele slipper, dan zou ik de slippers van FinnComfort adviseren.

Gaat het om een wat leuke slipper? Dan zijn de FitFlop slippers geschikt voor platvoeten. Dit zijn net wat hogere zolen, waar een goed ondersteunend voetbed in zit. De slippers zijn heerlijk zacht en comfortabel!

Een goede slipper met de juiste ondersteuning zorgt voor een betere houding. Dit soort slippers zijn goed voor je rug en voor de voeten. In een eerder geschreven blog: ‘Slippers voor platvoeten‘ vertel ik je hier alles over.

Wat kun je doen aan platvoeten?

Als je eenmaal platvoeten hebt, kun je alleen er voor zorgen dat het niet erger wordt. Daarnaast is de juiste ondersteuning heel belangrijk. Mijn advies zou dan ook zijn om ondersteunende zolen te dragen. Je kunt beginnen met een standaard orthopedische inlegzool en indien nodig advies vragen bij een podotherapeut. Hier kun je eventueel een steunzool laten maken.

Goede schoenen voor hele dag staan

Het zijn natuurlijk niet alleen de sandalen waar je op moet letten. Schoenen zijn nog veel belangrijker. Hier loop je over het algemeen een stuk langer op dan op een paar sandalen. In een eerder geschreven blog: ‘schoenen voor in de zorg‘ vertel ik hier alles over! In deze blog vertel ik je alles waar goede schoenen aan moeten voldoen, waar jij de hele dag op kunt staan.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
2 comments
 1. Bedankt voor het delen van deze tips voor de juiste sandalen wanneer je voetproblemen hebt. Ik ben ook op zoek naar goede ondersteuning omdat mijn voeten naar binnen staan. Goed om te weten dat er ook slippers bestaan die ik kan dragen.

  1. Hi Marie, Leuk om te lezen dat je wat aan onze informatie hebt gehad. Mocht je verdere vragen hebben over wat dan ook betreft schoenen, sandalen of iets met voeten, laat het ons dan gerust weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Wat voor schoenen Padel?

Ben jij ook begonnen met Padel? In dit artikel vertel ik je wat voor schoenen bij Padel geschikt zijn. Je leest het bij Allesoverschoenen.nl
Lees meer