Rits kapot van schoenen (advies en kosten)

Rits kapot schoenen

Tegenwoordig zie je in de meeste sneakers en schoenen een rits zitten. Super praktisch, maar het brengt ook af en toe wat frustratie met zich mee. Als je rits opeens kapot gaat bijvoorbeeld. In dit artikel vertel ik of een kapotte rits onder de garantie van een schoen valt en wat je het beste kunt doen als je rits kapot is van je schoenen.

Kun je een rits repareren?

Ja, je kunt een rits repareren. Dit kan je het beste laten doen bij een goede schoenenwinkel of schoenmaker. Ook kledingmakers repareren wel eens een rits van schoenen.

Rits laten maken: kosten

Wat kost het om een rits in een paar schoenen of laarzen te laten maken? De prijs is afhankelijk van de grote van de rits. In grote lijnen kost een nieuwe rist in een paar schoenen/sneakers € 22,- euro, in een paar korte laarzen € 27,- euro en in lange laarzen of paard rij laarzen €35,- euro. Als de schoenen of laarzen er nog goed uit zien, dan is het zeker de moeite waard om je kapotte rits te vervangen. Dit kan gemakkelijk bij de schoenmaker of bij een kledingmaker.

Rits laten maken kosten: Natuurlijk is het wel van belang om goed naar de schoenen of laarzen te kijken of het het nog waard is om te laten maken.

Valt een kapotte rits van schoenen onder garantie?

Nee. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de periode dat je je schoenen hebt. Omdat een rits door veel verschillende manieren kapot kan gaan, valt dit officieel niet onder garantie. Meestal zijn goede schoenwinkels wel bereid om de kapotte rits van je schoenen gedeeltelijk of helemaal te vergoeden als dit vlak na de aankoopdatum is.

Wat moet je doen als je rits kapot is?

In steeds meer schoenen zitten ritsen. De kans dat een rits kapot gaat is niet heel groot, maar toch gebeurd het wel eens. Ik zou altijd adviseren om terug te gaan naar de schoenenwinkel waar de schoenen vandaan komen. (afhankelijk hoelang je de schoenen al hebt) Een rits kan je zelf vervangen, maar dat is best een gedoe. Ik zou de schoenen weg brengen naar een goede schoenmaker.

Kan je zelf een rits vervangen?

Ja je kan zelf een rits vervangen. Afhankelijk van wat er precies kapot is. Is alleen het ringetje kapot waar je de rits aan vast houd, dan kun je dit gemakkelijk vervangen door een sleutel ringetje. In de video zie je hoe je gemakkelijk een schuiver aan een rits kunt maken. Stik de zijkanten aan de schoenen en hij zit er weer in!

Veel gestelde vragen of een kapotte rits sluiting

Kun je het ijzertje aan de onderkant van je rits vervangen?

Dit is afhankelijk hoe het kapot is gegaan. Vraag dit na bij de schoenmaker.

Kan je een rits van je koffer, tas of jas ook vervangen?

Ja. Dit werkt hetzelfde als bij een paar schoenen. Laat dit doen bij een goede schoenmaker of kledingmaker.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts